VBK vann viktigt match mot Motala

29 sekunder.Så lång tid tog det innan Björn Einarsson kunde ge Vetlanda BK ledningen med 1-0 m ot IFK Motala. VBK vann till slut med 4-2. Motala är ett av de lagen som VBK ska ha efter sig när säsongens elitserie är slutspelad och därför är en sådan här seger mycket viktig rent moraliskt.
VBK gick fram till 2-0 i halvlek sedan Jesper Jonsson gjort 2-0-målet i slutminuterna av första hälften.
I andra halvleks inledning utökade William Sjöberg till 3-0 innan gästerna kunde reducera.
Erik Ivarsson gjorde 4-1 och i avslutningen av matchen reducerade Motala ytterligarev en gång.3
I övrigt får domartrion mycket kritik från VBK-håll då man anser att domarna tappade matchen med mycket tjafs mellan lagen.

VBK spelar redan på söndagen en ny match då man i borthall möter IFK Kungälv.
VBK spelar för övrigt inge fler hemmamatcher nu förrän hemmapremiären i elitserien den 28 oktober mot Västerås i Elitserien.
Sex bortamatcher står på tur och man avslutar för övrigt träningsmatcherna med ett returmöte mot Motala.