VBK var chanslöst mot Sandviken

Sex matcher. Nio timmars spel. Så lång blev Vetlanda BK:s svit utan förlust i elitserien i bandy. Mot serieledaren Sandvikens AIK hade inte VBK skuggan av en chans.SAIK vann med 7-4 (3-3) efter det att VBK varit i ledningen med både 2-0 och 3-1.

7-4 är siffror som är klart i underkant om man ser till bollinnehavet.  Frågan är om VBK i andra halvlek ägde bollen 10 procent av speltiden?

Förmodligen hade SAIK;:s landslagsman Daniel Mossberg mer boll än hela VBK-laget totalt i andra havlek. Ändå gjorde Tomas Knutson både 1-0 (hörna) och 2-0 (frislag) samt Andreas Lysell 3-1 (hörna) i första halvlek.

Sandviken reducerade och kvitterade dock redan i första havlek.

I andra halvlek var det bara frågan om hur många mål SAIK skulle göra. Gästrikelaget hade ett konstant tryck mot VBK-buren. Speciellt som hela det gula laget backade in i knäet på målvakten Jonas ”Skorven” Svensson. Därmed uppstod ideliga situationer och då inte minst hörnor.

Sandvikens finske landslagstjärna Mikko Aarni överglänste vida forne VBK:aren Christoffer Edlund i det vitsvarta bortalaget. Arni gjorde fyra mål medan Edlund fick kliva mållös av Tjustkulle.

Det fick inte 17-årige Joakim Andersson i VBK. Han gjorde mycket snyggt 4-6-reduceringen framspelad av Johan Löfstedt.

Nu infaller en veckas spelledighet i elitserien eftersom det vankas landskamper till helgen.

VBK, som just nu ligger precis ovanför slutspelstrecket, möter härnäst Sirius på Studenternas nästa onsdag för att på fredagen därefter ta emot Västerås SK på Tjustkulle.

Noterbart i övrigt är den usla publiksiffran 705.