Ekonomi Eksjö

VD-SKANDALEN: Hon blåste kommunen på 6,7 miljoner – nu tar han över


Tidigare VDn orsakade ca sju miljoner kr lidande för skattebetalarna. Nu har en ny VD tillsatts.

Till tillförordnad VD för Eksjöbostäder AB, Eksjö Kommunfastigheter AB och Byggnadsfirma Stridh & Son AB har styrelserna utsett Sven-Olof Klasson som kommer att påbörja sitt uppdrag fredagen den 15 november och kommer att jobba i bolagen under den period som rekrytering efter ny VD pågår.

Tidigare VDn fick sparken efter att i strid mot lagen ha anlitat en konsult som kostat skattebetalarna ca sju miljoner kr.

Sven-Olof Klasson har bl a varit ekonomichef på Stiftelsen Eksjöbostäder på 70-talet, VD för Minator Fastighetssystem AB, Ekonomichef på AB Linden i Nässjö samt senast som VD under åtta år på AB Ronnebyhus.

”Styrelserna är överens om att detta är en mycket bra lösning tills att en permanent VD finns på plats. Efter en orolig tid behöver de anställda inom bolagen stabilitet och arbetsro för att kunna arbeta vidare med redan påbörjade och planerade projekt och vi är glada att Sven-Olof har möjlighet att gå in i bolagen omgående”, säger Emeli Olaison, ordförande för Eksjö Kommunfastigheter AB och vice ordförande för Eksjöbostäder AB och Byggnadsfirma Stridh & Son AB, i en kommentar till beslutet.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook