Vem ska styra i Nässjö kommun? | Höglandsnytt
Nässjö

Vem ska styra i Nässjö kommun?


[adrotate banner=”27″]
Den tidigare politiska ledningen i Nässjö kommun har förlorat sin majoritet. Det parlamentariska läget är svårt.

Från 30 mandat till 23. S+V+C+Fp-alliansen har tappat sin majoritet i Nässjö kommun.
Sverigedemokraterna gör ett rekordval i Nässjö kommun och fick 19,6 procent, 12 mandat och blev näst största parti med bred marginal och därmed vågmästare.
Också Miljöpartiet går framåt (2 till 4 mandat) liksom Safe (3 till 4 mandat).
Inte ens en ren rödgrön alliaemokraterna gör ett rekordval i Nässjö kommun och fick 19,6 procent, 12 mandat och blev näst största parti med bred marginal och därmed vågmästare.ns (S+Mp+V+Safe) skulle få majoritet med bara 26 av 57 mandat.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

6 Comments

  1. Gott att höra? Hur tänker du nu Mathias? Det är fan beklämmande. Jag är ytterst orolig för vår kommun. Hur ska det kunna bildas en stabil majoritet som kan leda kommunen?

    Det är inte nåt gott att höra.

  2. Sandra…håller med dig om att det är beklämmande, men ställer samtidigt frågan när hade vår kommun en stabil majoritet som styr kommunen som dess invånare vill och förtjänar?

  3. Jag utgår från att de som blev valda 2010 hade förtroendet från sina väljare att driva sin politik utifrån de ideologiska grunder ens parti representerar.

    Jag är nöjd med den majoritet som har varit, trots att det har varit en blocköverskridande sådan.

  4. Sandra, ärligt talat. Trodde du inte att skolnedläggningarna skulle ge misstroenderöstningar? Politikerföraktet har aldrig varit så högt, i Nässjö, som nu.

  5. För närvarande jobbar S, med hjälp av andra partier, hårt på att med alla medel omintetgöra demokratin och SDs inflytande, genom så kallat valtekniskt samarbete!!!

Kommentarer avstängda