Debatt

Vet hut och skäms Carl B Hamilton

Carl B Hamilton skriver den 6 febr i Dagens Nyheter, debatt om hyllningen av Raul Wallenberg. Han talar om Wallenbergs ”solidaritet och osjälviskhet” i räddandet av Judar från Hitlers koncentrationläger. Men han nämner också Wallenbergs initiativkraft, oegennytta och risktagande. Det skamliga är att han jämför Wallenbergs humanistiska och mänskliga handlande med de EU-frälsta och okritiska EU-fanatikerna.
För en nyktert seende och reflekterande person är dessa EU-fanatiker rena
motsatsen till det som Wallenberg stod för.
EU-politikernas förakt för folket och därmed demokratin har passerat gränsen för demokratin och styr nu mot en fascistisk elitstat. Men även girigheten och prestigen gör det skamligt att nämna den utveckling EU nu tagit som något som kan jämföras med vad Wallenberg stod för.
Hamilton har mage att i sammanhang med Wallenberg nämna Finans/Euro-
pakten som tillsammans med andra regleringar och beslut är på väg att slå ut Europa som en humanitär del av världen.
EU-fanatikerna försöker få oss att tro att arbetslösheten ”bara” är ca 20-25 miljoner när den i verkligheten närma sig minst fyrtio.
EU.s politiker är på väg att skapa ett proletariat som är större än både vid första världskrigets slut som vid depressionen på nittonhundratrettiotalet.
Samtidigt som detta pågår har politikerna och nomenklaturan inom unionen
försett sig med privilegier som inte står diktatorerna efter.
Av solidaritet med dessa närmast kriminella politiker vill nu Hamilton offra även Sverige för den gemensamma katastrofen.
Nej Carl B Hamilton Du skymfar en verklig humanist när Du kopplar i hop det han stod för med extremhögern och egoisterna i EU och din egen brist på demokratiskt sinnelag men också ditt förakt för arbetare och löntagare..

Olle Ljungbeck, Gävle

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

Kommentarer avstängda