Vetlanda BK äger Sapa arena – vann ikväll

Ner som en pannkaka – upp som en sol. Vetlanda BK reste sig ordentligt efter två plattmatcher och de 5-3 (2-1) som man besegrade Edsbyn med borde varit betydligt större.

VBK kommer från två riktiga plattmatcher på bortaplan men återigen visade man att man ”äger” Sapa Arena.
Edsbyn tog visserligen ledning med 0-1 på hörna, ett mål som föll mycket orättvist då VBK så långt var det klart bättre laget.
En viss rättvisa skippades dock då Joakim Andersson i slutet av första halvlek gjorde både 1-1 och 2-1.
VBK visade upp ett frejdigt anfallsspel och ett högt försvarsspel vilket överraskade Edsbyn.
I den andra halvleken fortsatte VBK sitt positiva spel och gick också fram till 5-1 efter två hörnmål av Johan Löfstedt och ett mål av Andreas Lysell.
VBK dominerade fullständigt ända fram tills dess att Patrik Johansson blev utvisad med kvarten kvar. Utvisningen upprörde VBK-tränaren Jonas Claesson så pass att han visades upp på läktaren och att därmed ytterligare en VBK-spelare gick göra Johansson sällskap i utvisningsbåset.
Då som först, med två man mer, kom Edsbyn in i spelet men närmare än 5-3 kom man aldrig.
I VBK gjorde samtliga spelare en mycket bra insats och man kan ställa frågan hur den här förvandlingen kom till?
Strax över 1000 åskådare såg segern som alltså borde varit betydligt större.
Från övriga matcher märks Tillbergas seger med 7-6 över ”oslagbara” Sandviken.
Tillberga är också VBK:s motståndare nästa match då Västeråslaget kommer till Sapa Arena kommande onsdag.