Vetlanda BK åker till Stockholm på lördag

Vetlanda BK möter Hammarby i kvartsfinalspelet i bandy. Detta “firade” man med att ta en poäng av IFK Vänersborg i Sapa Arena ikväll tisdag.

[adrotate banner=”28″]
Kvartsfinalspelet inleds på Zinkensdamm i Stockholm på lördag för att fortsätta i Sapa Arena på måndag kväll.
När det gäller kvällens match tog alltså VBK en poäng mot ett lag som placerat sig över VBK. Den första för säsongen.
Och det kunde blivit två eftersom Vänersborg kvitterade till 4-4 i 90:e minuten.

Matchen inleddes med mycket bra spel av båda lagen.
Det stod 2-2 efter 45 minuters spel sedan Joakim Andersson gjort VBK:s båda mål och Vänersborgs affischnamn, Joakim Hedqvist och Christoffer Fagerström, gjort varsitt.
Den andra halvleken blev spelmässigt betydligt sämre än den första men VBK kunde gå fram till 4-2. Först satte Tomi Hauska en hörna och därefter gjorde Anatoly Suzdalev 4-2.
Men Vänersborg kom tillbaka och kunde både göra 4-3 och 4-4, det sista målet i slutminuten av ordinarie tid.
Rättvist om man ser till hela matchbilden.

I slutspelet kommer Hammarby-Vetlanda spelas i samma grupp som Västerås-Vänersborg.
På frågan varför Hammarby valde VBK sa lagets tränare, Magnus Brodin, i sportradion: