Vetlanda BK åter ett vinnande lag

[adrotate banner=”27″]
Efter sju sorger och lika många matcher i rad utan seger så är Vetlanda BK åter ett vinnande lag. VBK hemmaslog jumbon Tillberga med klara 5-0 i en match som avgjordes under den första hälften.

På de senaste sju matcherna har VBK fem förluster och två oavgjorda. Gissa om den här segern då kom lägligt.
Segern grundlades i första halvlek då man stundtals fick se ett litet annorlunda, vägvinnande spel från VBK:s sida: Djupledspass på isen.
Och det var just genom två sådana från Pontus Blomberg och Tomi Hauska som Joakim Andersson gjorde både 3-0 och 4-0 på i friläge.
Dessförinnan hade Jesper Hvornum gett VBK ledningen med 1-0 på frislag och Andreas Lysell gjort 2-0.
4-0 stod sig halvleken ut.

I den andra var Tillberga det bättre laget och VBK föll åter i gamla synder. Det vittnar inte minst mängder av Tillbergahörnor om. Västerås vann hörnorna med klara 12-5 och tiotalet av dem måste kommit i andra halvlek. Men alla lika resultatlösa. Detta trots att Tillberga så här långt var Elitseriens effektivaste lag på hörnor.
Istället kunde Johan Löfstedt göra 5-0 på just en hörna.

VBK hade också ett jätteläge att göra ytterligare ett mål men Filip Bringe sköt en straff mitt på målvakten Mikael Eriksson.
Den som vaskade fram straffen var unge Martin Landström som var en frisk fläkt med ett frejdigt anfallsspel. Han ersatte sjuke Christian Mickelsson.
Givetvis en jätteviktig seger för VBK som närmast på onsdag möter IFK Kungälv på bortaplan.
Segern gav lite andrum nedåt medan det är fyra poäng upp till slutspel och Broberg som dock har en match mindre spelad.