VETLANDA BK-CHOCK I PREMIÄREN

Vetlanda BK inledde elitseriespelet på bästa tänkbara sätt. Man besegrade svårspelade Broberg med 1-4 (1-1) i bortahall.

Broberg har liksom VBK gjort en bra försäsong och är av de flesta tippade experter före VBK. Därför måste det känts speciellt skönt med den här skalpen i Helsingehus Arena.

VBK tog ledningen mitt i första halvlek genom Axel Ekholm frispelad via ett lyft från backen Jesper Hvornum. Den ställningen stod sig till ordinarie tids slut i halvleken. Men på tilläggstid kunde Brobergs bästa målskytt de senaste säsongerna, Martin Söderberg, kvittera.

I andra halvlek visade VBK upp ett hundraprocentigt försvarsspel. Samtidigt som Ekholm gjorde ett mål till samt de båda ytterhalvorna Niklas Gälman och Tobias Nyberg varsitt. 1-4 till VBK.

Nu väntar ännu en mycket tuff match på söndag då VBK tar sig an Sandviken och även den på bortaplan. Men Högländarna kommer onekligen till spel med hyfsat självförtroende.