Vetlanda BK fick hjälp av gigant – är uppe på slutspelsplats

Vetlanda BK, anförda av planens gigant Johan Löfstedt, tog en säker 7-3-seger hemma mot Broberg under onsdagskvällen.

I och med segern tog sig VBK upp på slutspelsplats eftersom man passerade både Sirius och Hammarby. För övrigt lagets kommande motståndare i de två närmaste omgångarna.

Segern mot Broberg grundlades i första halvlek då VBK gjorde 3-0.
Joakim Andersson gjorde också 4-0 sex minuter in i andra halvlek och därefter kom egentligen lagets enda svacka då man var rejält tillbakatryckt och dessutom släppte in två mål.

Men Patrik Johanssons 5-2-mål på en kontring från egen kortlinje punkterade matchen.
Johansson gjorde sin klart bästa match för säsongen och svarade för ytterligare ett mål.

Beröm går också till backen Viktor Törner samt målvakten Philip Svensk. Här trodde man att Oskar Löfqvist skulle få stå efter två bra matcher senast men valet föll ändå på Svensk som gjorde en solid insats.
Mikael Nilsson var också tillbaka på liberon.

Planens främste aktör var ändå Johan Löfstedt som i dagsläget måste vara Sveriges bäste offensiva bandyspelare. Han gjorde tre mål och spelade fram Pontus Vilen till ett.
Över 1100 åskådare såg matchen. Huvuddelen av dem kommer säkert tillbaka på fredag då Sirius väntar i Sapa Arena.