Vetlanda BK föll ihop igen – utslagna ur slutspelet

Vetlanda BK gjorde det – igen! Föll igenom mot Hammarby och har därmed spelat färdigt för den här säsongen. Idag vann Hammarby med klara 7-2 (3-0).

Den här matchen förlorade VBK under matchens första hälft. Man tog med sig skridsko, klubba och hjälm ut på isen men glömde huvudet.
Men hade inte fokus.

Liksom vid den tidigare bortamatchen mot Hammarby var VBK inte alls med i starten.

Visserligen var det jämnt spel i fem minuter men sedan blev det Bajen för hela slanten.

Målen ramlade in bakom David Borvall i VBK-kassen och utvisningarna haglade då inte VBK-spelarna hängde med alls. I 25 minuter i sträck var man minst en spelare färre på isen under första 45. Stod man inte still i försvaret så stötte man framåt en och en och då blir man ett guld rundningsmärke.

Hela trebackslinjen satt till och från utvisad i 50 minuter.

Den mest onödiga straffen stod Philip Lennartsson för då han i ett helt ofarligt läge täckte bollen på knä vilket gav en solklar straff – och 2-0. Som i 26:e minuten blev 3-0 vilket stod sig halvleken ut.

Matchen inleddes i strålande vinter- och bandyväder men redan efter 15 minuter föll snön ymnigt och gjorde isen svårspelad. Snöandet avtog dock närmare halvlek man kom.

I andra halvlek spelade VBK upp sig. Man vågade gå till anfall och man tog med sig folk i anfallen.

Men i en kontring efter timmens spelad gjorde Hammarby 4-0.

Med kvarten kvar att spela hamnade Philip Lennartsson återigen i matchprotokollet men nu i positiv stil då han reducerade till 4-1 efter en hörnvariant.

Hammarby ökade dock på ganska fort till både 5-1 och 6-1 och slutspelet var över för VBK:s del den här säsongen.

VBK:s andra mål gjorde Pontus Vilen.

Förlusten med 2-3 i matcher i kvartsfinalen är egentligen inte mycket att säga om.

Hemma i Sapa Arena har VBK gjort två bra matcher, men i Stockholm har man varit ordentligt underlägset. Hammarby är det klart bättre laget.

VBK ska dock vara nöjda med sin säsong, men nu är det snart dags att gå till semifinal.

Då krävs emellertid att man blir ett betydligt bättre bortalag.