Vetlanda BK föll på Skarpe Nord – igen

Precis som förra säsongen fick Vetlanda BK vända åter från Bohuslän och Skarpe Nord utan poäng. IFK Kungälv kunde avgöra matchen i sista minuterna då man gjorde både 4-3 och 5-3.

Att besegra Kungälv på dess egen hemmabana är inte lätt. Och det lyckades inte heller VBK med. Man kom också i underläge med 1-3 sedan liberon Marcus Sixtensson Ottosson svarat för VBK:s mål då han dunkade in 1-1 på hörna. 2-3 gjorde Johan Löfstedt och 3-3 tryckte Tomas  Knutson in på straffslag. Så var ställningen fram till den 87:e minuten. Dessförinnan hade Kungälv tagit en timeout som tydligen lönade sig eftersom man efter den gjorde både 4-3 och 5-3. Vid det sista målet för hemmalaget fälldes Sävsjöbördige. tillika tidigare VBK-spelaren, Daniel Gratjov, och Mikael Lindberg gjorde mål på straffen. VBK ligger kvar på sjunde plats, men nu börjar lagen trycka på underifrån. Å andra sidan är det bara en seger upp till fjärdeplatsen i den jämna tabellen. För VBK:s del väntar nu på söndag Haparanda borta och därefter Sandviken dito på tisdagen innan det är dags för julledigt.