Vetlanda BK föll – tappade allt igen

Vetlanda BK har en till synes säker ledning men förlorar med uddamålet – igen! Denna gång med 5-4 mot Villa-Lidköping borta på onsdagskvällen.

Med sju minuter kvar av ordinarie tid ledde VBK med 4-2. Och en skräll var nära.
När matchen var slut hade man noterats för ytterligare en uddamålsförlust.
Villas segermål 5-4 gjordes på matchens näst sista tillslag i 93:e minuten. Ett långskott från Jesper Eriksson.
Det sista tillslaget blev VBK:s avslag på målet…

Matchen i sig blev en mycket tillknäppt historia med två lag som backade hem.
Joakim Andersson kvitterade två gånger om hemmalagets ledning till 1-1 respektive 2-2.
Johan Löfstedt gjorde 3-2 på hörna och Daniel Johansson 4-2 på en dito men på en variant.
Då hade det spelats 79 minuter.

VBK:s målvakt för kvällen var Philip Svensk och han gjorde kanske inte sitt livs match. Om sista målet var ett långskott så var även Villas 1-0 och 4-4 detsamma.

VBK spelar bra bandy till stora delar. Men i ledning tappar man ofta allt.
Mot Kalix ledde man med tre mål. Men förlorade.
Mot Vänersborg ledde man med tre mål. Men förlorade.
Mot Gripen ledde man med fyra mål. Och vann med två.
Och så ikväll mot Villa-Lidköping…

På fredag möter VBK Tillberga i Sapa Arena. Västeråslaget förlorade ikväll mot nykomlingen Tellus med 3-5. Då måste VBK spela bandy i 90 minuter plus tillägg.