Bandy

Vetlanda BK föll tungt mot Hammarby

Efter att Vetlanda BK och dess supporters levt i sjunde himlen efter tre raka storsegrar föll man ikväll pladask ner till marken igen. Hammarby betvingade VBK enkelt och vann med klara 6-1 (4-0).

[adrotate banner=”28″]
Nej, inte ens Vetlanda BK-trädet fick växa till himlen.
Och ska man titta lite krasst på hur VBK tagit sina poäng den här säsongen så har det bara varit mot lag på den undre halvan. Mot topplagen och lagen precis därunder har man inte haft mycket att hämta.

Och det hade man inte mot Hammarby heller.
Bajen avgjorde matchen tidigt och tog ledningen med 4-0 efter första halvlek. Ett tidigt straffmål fram till 5-0 i början av andra innebar att matchen i princip var över.
Då åkte samtidigt Vetlanda BK:s libero Philip på sin andra utvisning och då valde Vetlanda BK-tränaren Tommy Österberg att istället låta Erik Ivarsson spela libero. Hade Lennartsson dragit på sig en utvisning till hade han fått matchstraff och därmed missat kommande måndags viktiga hemmamatch mot Broberg.
Därefter spelade Vetlanda BK faktiskt 1-1 efter det att Joakim Andersson reducerat och tröstmålet till 6-1 på hörna i tredje övertidsminuten.

Om mötet på Zinkensdamm gick Vetlanda BK ut händerna så gick det bättre på andra platser.
Bollnäs mäktade bara med 4-4 hemma mot Kalix och IFK Kungälv förlorade med hela 0-8 hemma mot Vänersborg. Detta innebär att VvetlandaBK ändå har ett fortsatt grepp om den sista slutspelsplatsen.
[Bandy]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook