Vetlanda BK förlorade hård match

Vetlanda BK hängde inte med Broberg i Sapa Arena. Förlust 3-4 där Anatoly Suzdalev fick matchstraff i början av matchen.

Suzdalev fick ett grovt matchstraff för sitt uppträdande i mitten av första halvleken inför knappt 900 åskådare i Sapa Arena. Redan då hade Broberg gått upp till 1-3 trots en rad Vetlandachanser in inledningen av matchen där Broberg visade sig vara bättre laget.
Också Simon Hagström utvisades för våldsamt slag i början av matchen som VBK alltså fick spela med en man mindre nästan hela tiden.
Jesper Jonsson och Fredrik Rinaldo hjälpte till att reducera för VBK i slutet av halvleken.
Andra halvlek blev jämnare när Broberg släppte in VBK mer och mer och efter knappt 70 minuter spelade kunde Simon Hagström slå in 3-4 men VBK kom inte närmare trots en handfull bra chanser de sista 20 minuterna.
”Jag är nöjd men inte sättet vi spelade på”, säger Brobergs tränare Mikael Bratt till Radio Ädelfors. Inte heller VBK kom i den klass man visat tidigare den här säsongen.

Efter andra förlusten på raken ramlar nu Vetlanda BK ner till 6e plats i Elitserien.

Av: Redaktionen, [email protected]