Vetlanda BK ”förlorade” ikväll

Vetlanda BK “förlorade” den så viktiga matchen mot Bollnäs med 4-4 (3-2). Man tappade en 4-2-ledning i andra halvlek och hade också två jättelägen att göra ett segermål mot slutet.

[adrotate banner=”28″]
Det blev alltså oavgjort i den så viktiga matchen i kampen om slutspelsplats åtta.
Allt inför över 1600 åskådare.
Men visst borde VBK vunnit.
Johan Löfstedt inledde med att göra 1-0 snyggt på tennis efter ett pass från Joakim Andersson.
Men bara minuterna senare satte Bollnäs 1-1 på hörna. Noterbart från det målet är att Bollnäs hade en hörna precis innan och i ett läge där 999 av 1000 bandylag spelar bollen hemåt vände man helt plötsligt via ett pass högt upp på VBK:s planhalva och tillförskaffade sig hörnan som landslagsliberon Andreas Westh satte.
Johan Löfstedt gjorde sedan 2-1 på hörna och Andreas Lysell 3-1 på straff innan Bollnäs reducerade innan halvtidsvilan.

Hårdskjutande amerikan
Det blev också 4-2 och även det målet tillkom på hörna då världens mest hårdskjutande amerikan (i alla fall i bandy…) Daren Richardson tryckte in 4-2.
Men Bollnäs skulle alltså göra ytterligare två mål.
Vid 4-4-målet hade Bollnäs ett frislag långt nere vid VBK:s hörnflagga som slogs in framför mål. Tio meter utanför straffområdet stod nämnde Westh och sköt ett isskott som Ville Aaltonen styrde in.
VBK hade en exakt likadan situation i första halvek, men då valde Patrik “PG” Thulin att vända hem bollen långt till eget försvar vilket utmynnade i en hörna för Bollnäs.

Tryckte på för seger
Bollnäs fick två spelare utvisade mot slutet och VBK tryckte på för ett segermål. Joakim Andersson hade två kanonlägen man brände båda.
Efter matchen kunde man enkelt se på spelarna vilket lag som tappade en poäng (VBK) och vilket lag som tog en poäng (Bollnäs).
Nu går “slutspelskvalet” vidare på fredag kväll för VBK då man möter Kungälv på Skarpe Nord.
VBK:s klart bäste spelare för kvällen var Pontus Blomberg.