Vetlanda BK förlorade tråkmatch – gjorde inga mål

Från 12 insläppta på hemmaplan till endast 1 i bortamötet mot Bollnäs. Men.Vetlanda BK gjorde själva inget och föll med 1-0.

I onsdags var det svängdörrar i VBK-försvaret – och de stod på vid gavel.

I fredagskvällens möte mot formsvaga Bollnäs höll man betydligt tätare bakåt, men tyvärr var det fortfarande lika skralt med anfallsspelet från VBK:s sida.

”Totalt tempofattigt och några målchanser är inte att tala om. Underhållsvärdet är ungefär lika högt som en nyklippt golfgreen”, skrev tidningen Hela Hälsingland på sin webbsida efter de första 45 minuterna. Då hade ändå Andreas Westh gjort matchens enda mål på hörna i minut 13.

Noterbart är att VBK i den här matchen, förutom Fredrik Rinaldo, även fick klara sig utan skadade mittfältsmotorn Anatoly Suzdalev. Den senare ersattes av blott 16-årige (17 om en månad) Filip Bringe.

Mot slutet av matchen hade VBK några jättelägen att kvittera i en annars skaplig halvlek, men effektiviteten framåt lyser fortfarande med sin frånvaro. Jesper Jonsson var den enda av VBK-spelarna som får beröm av de som såg på matchen.

På väg till Bollnäsmatchen krockade spelarbussen med en älg.