Vetlanda BK gjorde 8 mål på svenska mästarna

Vetlanda BK gjorde åtta mål på regerande bandymästaren Hammarby! Men förlorade med 8-9… Största skillnaden var comebackande Patrik Nilsson som gjorde hela sex mål för Stockholmslaget.

[adrotate banner=”28″]
De 1498 åskådarna fick alltså se hela 17 mål i Sapa Arena.
Och det var så nära, nära att även bli ett 18:e då Anatoly Suzdalev i slutminuten snurrade upp hela Hammarby men ensam med målvakten David Movitz så gjorde den senare en fenomenal räddning som bara utmynnade i en hörna.
Och på tal om hörnor där VBK inte alls rosat marknaden hittills.
VBK gjorde i kväll hälften av sina mål efter hörna. Tomi Hauska dundrade in två och lika många gjorde Philip Lennartsson mål på genom varianter.
Även Joakim Andersson blev tvåmålskytt.
Comebackande Johan Löfstedt gjorde ett mål (och svarade för fyra målgivande målpass) medan William Sjöberg gjorde det åttonde VBK-målet.

Den första halvleken var jämn men här var VBK ett tag uppe i en 3-1-ledning. Vilken dock blev 4-4,
Men under den andra halvlekens första 25 minuter var det Hammarby för hela slanten. VBK fick knappt röra bollen och gästerna gick också fram till klara 4-8.
Avgjort – trodde nog de flesta. Men så var inte fallet.

Tre VBK-mål på lika många minuter innebar 7-8. Patrik Nilsson gjorde sedan 7-9 innan Joakim Andersson spikade slutresultatet till 8-9. Som alltså även kunde blivit 9-9. Det var bara en målvaktshandske ivägen…
Nu väntar två bortamatcher på VBK härnäst, Broberg på fredag och Villa-Lidköping om en vecka.