Vetlanda BK kan inte vinna mot bättre motståndare

Det vill sig inte då Vetlanda BK möter på papperet bättre motstånd. I dag måndag blev det förlust med 4-6 (2-1) mot Broberg där gästerna fick dominera i andra halvlek.

[adrotate banner=”28″]
Vetlanda BK har inte tagit en enda poäng mot lag som ligger på en högre tabellplacering. Och på trettondagen var man inte heller nära.
Visserligen ledde man i halvlek med 2-1 efter två mycket snygga mål av Joakim Andersson respektive Pontus Blomberg. Den senare kunde för övrigt gjort 3-1 i slutminuterna av första halvlek men han fick nog tänka för länge då han ensam med Brobergs duktige målvakt Dennis Wasberg körde rakt in i densamme.
Även Joakim Andersson missade ett liknande friläge i andra halvlek.

Den andra halvleken ägdes nästan till fullo av gästerna som vände till 2-3 innan Daniel Johansson gjorde ett konstmål fram till 3-3.
Men ett omständligt Vetlanda BK i sina uppspel blandat med rent slarv gjorde att Broberg kunde segla upp till 3-6.
Stor härförare i det svartklädde hälsingelaget var förre VBK-spelaren Stefan Larsson som 42 år ung tillhörde de rappaste på skridskorna. Imponerande!
Daniel Johansson tröstmålade i sista sekunden fram till slutresultatet 4-6.

VBK-ledningen hade ställt över Andreas Lysell till förmån för William Sjöberg och det var väl inget som slog vidare väl ut. VBK var för dagen mycket tunna framåt.
Nästa match för VBK är redan på torsdag då man tar emot Villa-Lidköping i Sapa Arena. Eftersom Villa, som föll med 4-6 mot Hammarby i dag, ligger tre i serien torde utgången vara tämligen klar…
När det gäller VBK:s placering så ligger man fortfarande kvar på den sista slutspelsplatsen men i den här omgången vann både Bollnäs och Kungälv som hotar bakifrån.