Vetlanda BK klart för kval efter oavgjort

Vetlanda BK spelade oavgjort 2-2 i sista matchen i grundserien, borta mot Broberg/Söderhamn. Samtidigt förlorade Kalix mot Bollnäs. Därmed är VBK klart för kvalspel för att få hänga kvar i elitserien. VBK möter Gripen-Trollhättan (som kom tvåa i allsvenskan södra) nästa onsdag. Kvalet spelas i bäst av två matcher. Vinst där och VBK är kvar i elitserien.

Vetlanda BK:s färd mot ett önskat kval blev en enkel färd. Man spelade själva oavgjort mot Broberg och Kalix var inte i närheten av att röra Bollnäs. Nu väntar dubbelmöten mot Gripen för VBK.

VBK spelalade 2-2 i Söderhamn efter det att man varit i ledning med 2-0 i halvlek, målskyttar Björn Einarsson och Jesper Jonsson.
Broberg kunde göra två mål i  andra halvan av matchen och därmed var saken klar, VBK får en chans till att hänga kvar i elitserien via kval och Kalix åker ur. De senare förlorade stort mot Bollnäs på hemmais.

Nu väntar Trollhättelaget Gripen i dubbla möten för VBK. Första matchen spelas borta onsdag nästa vecka för att sedan avslutas i Sapa Arena på lördagen.
Med den formen som VBK visat upp på senare tid, segrar mot Kungälv och Tillberga, en uddamålsförlust mot Sandviken och oavgjort mot Broberg, ska detta inte vara några problem Även om det ska göras upp på isen i två 90-minutersmatcher. Det ska vara klassikillnad.