Vetlanda BK körde över Västerås SK

Vetlanda-spelarna åkte till Västerås idag lördag för sin 3e träningsmatch. Efter två klara förluster hade VBK lärt sig läxan och utnyttjade VSKs dåliga försvar. VBK fick äntligen till samspelet mellan försvar och anfall.

Så kom då den första segern för Vetlanda BK och det var en meriterande sådan.
Västerås SK slogs tillbaka med klara 8-4 (4-3).

VBK har inlett med två förluster mot Hammarby respektive Vänersborg, men tredje gången gillt.
Smålänningarna chockade VSK i inledningen av matchen och gick snabbt fram till 3-0. I halvlek stod det 4-3 till VBK sedan bland annat backen Philip Lennartsson satt ett jätteskott i mål.
På fyra chanser i första halvlek gjorde VBK fyra mål och ledningen efter första halvlek var måhända orättvis men VBK spelade en effektivare och bättre bandy än VSK som inte fått sitt försvar att funka.
Men inget var orättvist i andra halvlek där VBK gjorde ytterligare fyra mål.
I andra halvlek spelade VBK ut Västerås och segern kan enligt Västmanlands Läns tidning inte ifrågasättas.
VBK:s mål gjordes av Björn Einarsson 2, Jesper Jonsson 2, Anatoly Suzdalev, William Sjöberg (straff), Philip Lennartsson samt Fredrik Rinaldo. VBK-bekantingen Tomas Knutsson gjorde två mål för Västerås varav ett på straff.
Närmast spelar VBK en hemmamatch på söndagen mot ryska Start.