Vetlanda BK krigade till sig premiärseger

Vetlanda BK tog en viktig seger i premiären mot Broberg. VBK vann med 4-3 (2-2) sedan man fått kriga ordentligt för tvåpoängaren.

1200 åskådare såg VBK inleda klart bäst.
Och efter Johan Löfstedts 1-0 på hörna borde VBK gjort både ett och två mål till. Så överlägset var man. Men lika ineffektivt.
De två målen gjorde nu istället Broberg innan Joakim Andersson i slutminuterna av första halvlek kunde göra 2-2 genom ett konstmål.
Broberg tog ledningen på nytt ledningen i början av andra halvlek, en halvlek som man spelmässigt var klart bättre än VBK. Men mer än nio resultatlösa hörnor blev det inte.
Istället kunde Filip Bringe göra 3-3 frispelad efter en fint slagen lyra av Tuomas Mokko och Patrik Johansson avgöra matchen på en hörnvariant signerad Johan Löfstedt och.
Alltså två hörnmål av VBK. Lika många hörnmål som man gjort på de nio tränings- och cupmatcherna.
Söderhamnslaget tryckte på rejält därefter men Philip Svensk höll tätt bakåt.
Det rättvisa i segern kan diskuteras men med mycket kämpa och minst lika mycket hjärta blev det ändå en viktig premiärseger för VBK.
Nu väntar en ny hemmamatch mot Bollnäs kommande fredag.