Vetlanda BK kunde inte rubba Edsbyn – spelade uruselt i andra halvlek

En bra första halvlek och en urusel andra. Det räcker till en uddamålsförlust 4-5 (3-2) för Vetlanda BK i hemmamötet mot Edsbyn, men det känns som om VBK kunde tagit poäng om man skött sina kort bättre.

VBK kunde alltså inte rubba topplaget från Hälsingland, men hade man fortsatt spela lika bra i andra halvlek som man gjorde i första kunde det mycket väl gått vägen.
Och VBK hade också ett gyllene läge att gå till pausvila med en tvåmålsledning, men i slutminuten sköt Andreas Lysell en straff utanför Anders Svenssons mål.

Istället kunde Edsbyn kvittera snabbt i andra halvlek och sedan var det i princip spel mot ett mål, VBK:s .
Hemmalaget var knappt över på Edsbyns planhalva. Mycket beroende på att Edsbyn pressade VBK högt upp i plan i defensiven. Kul ändå att se att det finns bandylag som bara inte väljer att backa hem. Det gav också i utdelning i mängder med hörnor och missade VBK-pass på egen planhalva.
VBK valde emellertid att backa hem med hela laget. Även i underläge med 3-5 mot slutet så ställde man upp framför eget straffområde. Det var inte förrän i slutminuterna, sedan Anatoly Suzdalev dunkat in reduceringen till 4-5 på en kanonhörna som man stod kvar högt upp i plan.

Edsbyn vann alltså mycket rättvist, men det känns som om VBK kunde tagit poäng om man skött sina kort bättre. Lägg därtill att Jonas “Skorven” Persson inte heller gjorde säsongens bästa match.
Mittfältspelarna Jesper Jonsson och Anatoly Suzdalev gjorde två mål vardera för VBK.
Av VBK:s fyra anfallsspelare finns dock mycket, mycket att önska och inte minst då fjolårsjunioren Joakim Andersson som just nu för en mycket anonym tillvaro på topp. Han är inte i närheten av den form han hade förra året. Björn Einarssons, Daniel Johanssons och Andreas Lysells målchanser i matchen kan också totalt räknas på den ena handens fingrar.
Nu närmast väntar serieledande Hammarby på bortaplan på fredag kväll för VBK.