Vetlanda BK ledde i 91 minuter – förlorade

Efter 91 minuter ledde Vetlanda BK med 5-4 mot topplaget Villa-Lidköping i Sapa Arena. Drygt två minuter senare hade man förlorat med 5-6…

[adrotate banner=”28″]
Nu var det alltså mycket nära att Vetlanda BK bröt helvetessviten med att aldrig ta poäng av lagen som ligger ovanför i tabellen.
Men vid ledning 5-4 på övertid blev man alldeles för försiktiga. Backade ner med hela laget till eget straffområde vilket förde med sig att man blev stillastående i försvarslinjen och dessutom drog på sig både farliga frislag och hörnor.
Och det var just på ett frislag (Johan Malmqvist) och en hörna (Jesper Bryngelsson) som Villa gjorde både 5-5 och dessutom 5-6. Vid Malmqvist frislagsmål strax utanför straffområdet stod för övrigt bara två Vetlanda BK-spelare i muren och Villa-skytten hade bara att tacka och ta emot.

Trots det kunde Vetlanda BK gjort 6-6 på en dubbelhörna i sista minuten och Joakim Andersson hade en boll som passerade bredvid Jakob Sälebys vänstra stolpe.
Noterbart från målen är att Daren Rickardson pangade in 2-2 på en kanonhörna och att Erik Ivarsson gjorde 3-2 strax före halvtid vilket stod sig till pausen.
Vetlanda BK gjorde också 4-2 i 69:e minuten då Patrik Thulin kopierade Richardsons hörnträff från höger.
Men Villa kom ikapp till 4-4 och kunde även gå ikapp och förbi Joakim Anderssons 5-4-mål.
Daniel Johansson gjorde Vetlanda BK:s femte mål.

Surt sa räven, men Vetlanda BK får delvis skylla sig själva. Man kan inte falla med hela laget till eget straffområde och bli stillastående och speciellt inte mot ett lag som Villa med spelare som Daniel Andersson och Jesper Bryngelsson. Noterbart är förra Vetlanda BK-spelaren David Karlsson bara noterades för en passningspoäng.

En liten tröst i bedrövelsen är att Bollnäs bara klarade 3-3 mot bottenlaget Ljusdal och därmed bara tog in en poäng i slutspelsjakten.
För Vetlanda BK väntar nästa gång Sandviken borta på söndag.