Vetlanda BK-målvakten straffade Villa

Vetlanda BK och Villa-Lidköping delade på poängen i Sapa Arena sedan VBK:s målvakt, David Borvall räddat en straff i matchens slutsekunder.

Det blev en mycket välspelad match där VBK för andra gången den här säsongen spelade oavgjort. VBK hamnade annars ganska tidigt i underläge med 0-2.

Ändå var det VBK som skapade de vassaste målchanserna och målen skulle också komma. Först genom Patrik Johansson och sedan hans namne Daniel. Men ett olyckligt självmål där bollen tog på Tobias Nyberg innebar ny ledning för Villa och 2-3 i halvlek.

I andra halvlek fortsatte VBK utnyttja tappade bollar från Villa.Joakim Andersson gjorde 3-3 och därefter stod han för en suverän framspelning då han bakom ryggen spelade fri Daniel Johansson som gjorde sitt andra mål för kvällen. 4-3

Villa kunde kvittera genom Skirö AIK-produkten Tim Persson. Ett mål som kanske inte såg otagbart ut men David Borvall i VBK-målet skulle få sin revansch…

Med bara sekunder kvar att spela av övertid åkte Johan Asplund på Viktor Törner i VBK:s straffområde och domaren dömde överraskande straff.

Domarteamet hade som regel att konferera flera gånger tidigare under matchen och ändra domslut. Hade man gjort så hade säkert straffen dömts bort. Så blev inte fallet utan landslagsliberon Martin Johansson sköt straffen. Men inte bättre än att David Borvall räddade med benskyddet till en resultatlös hörna och därmed en poäng var till lagen.

Eftersom alla lag direkt bakom VBK i tabellen, Broberg, Vänersborg och Bollnäs, tappade poäng stärkte VBK sin slutspelsplats.
VBK möter på lördag Hammarby i Stockholm.