Vetlanda BK-matchen slut efter 8 minuter – domaren fick bollen i huvudet

Åtta minuter. Sedan var annandagsmatchen och elitseriemötet Vetlanda BK-Frillesås över.

VBK hade då gjort 4-0. Och vann till slut med 8-2.

De gulsvarta tog därmed sin andra hemmaseger den här säsongen.

Pang, pang, pang, och pang.

Adam Rudell, Daniel Johansson (straff), Eetu Pehukuri och Viktor Lindqvist (hörna) såg till så att hemmalaget avgjorde matchen innan tio minuter hade spelats.

Frillesås gjorde visserligen två mål i första halvlek men eftersom VBK ångade på och höll avståndet så gick hemmalaget till halvtidsvila med hela 7-2.

Då spelade VBK bra. Vårdade bollen utan att slarva bort den i parti och minut.

Fem måls ledning var rättvist och givetvis var matchen då avgjord inför, med VBK-mått mätt, fina 1682 åskådare.

Andra halvlek?

Det mesta dramatiska som hände då var när meddomaren fick bollen i huvudet och ersattes.

Och att Jesper Hvornum klämde in en högerhörna till 8-2.

Övriga VBK-mål under matchens första hälft gjorde Adam Rudell, Philip Lindqvist och Eetu Peuhkuri.

I övrigt gläder vi alla VBK-supportrar att inte skriva något om den halvleken. Så dålig var den…

Klart bästa VBK-spelare var VBK-målvakten David Borvall som bland annat tog en straff och gjorde flera fina räddningar i övrigt. Samt fick en assist till Rudells andra mål via ett långt utkast.

I övrigt så var både Viktor Törner och Axel Ekholm med igen efter en tids frånvaro. Dock utan att på något sätt glänsa på respektive position. Däremot så spelade inte Niklas Gälman.

Nu spelar VBK på fredag igen borta mot Villa-Lidköping.

Då gäller det att hålla uppe det spel man hade under de första tio minuterna i ytterligare 80.