Vetlanda BK överraskade och vann

Vetlanda BK tog i kväll ett långt skridskoskär mot att slippa avsluta bandysäsongen redan på tisdag. Detta när man överraskade med att besegra IFK Kungälv på Skarpe Nord med 3-4. VBK kunde vinna den mycket viktiga matchen trots ett 2-0-underläge redan efter 14 minuter då bland andra forne VBK-spelaren Daniel Gratjov gjort mål för Kexlaget.
Jesper Jonsson reducerade dock till 2-1 innan halvtidsvilan.
Drygt tio minuter in på andra halvlek slog William Sjöberg in 2-2 och 2-0-underläget var uppätet.
2-3 gjorde Andreas Lysell på straffslag och 2-4 Jesper Jonsson i 86:e minuten och hux flux var det istället VBK som var i en tvåmålsledning.
Denna hann aldrig Kungälv ta i kapp. Visserligen blev det en reducering till 3-4 men detta var i matchens sista minut.
Därmed lyckades VBK med vad inte Sandviken, Villa och Edsbyn gjort den här säsongen, besegra Kungälv på Skarpe Nord!

Segern förde VBK upp på säkrare mark och man passerade också Kungälv. Om man ska våga titta uppåt så har VBK faktiskt bara två poäng upp till Västerås på sista slutspelsplatsen. Västerås har dessutom sju mål bättre, men dessa kan snabbt vara “uppätna”. De båda lagen möts dessutom i en TV4-match på söndag där varje mål i princip räknas dubbelt.

Men redan på fredag tar VBK emot Sandviken i Sapa Arena. VBK avslutar elitseriespelet med hemmamatch mot Gais på tisdag. Frågan är då om det också bli sista matchen för säsongen eller om det vankas nedflyttningskval eller slutspel?