Vetlanda BK-seger efter jätterysare

Vilken pärs! Över 1600 åskådare slets mellan hopp och förtvivlan när Vetlanda BK mötte Sirius i Sapa Arena under annandagen. Och det blev VBK-supportrarna som avgick med hoppet sedan hemmalaget vunnit med 8-7 (3-3).

Mötet VBK-Sirius blev en riktig Hitchcock-rysare som dock kunde varit avgjord redan efter en kvart. Så dags ledde VBK med 2-0 men det kunde/borde varit 5-0.
Förutom Joakim Anderssons och Andreas Lysells två mål brände VBK ett antal solklara målchanser.
Istället kunde Sirius utnyttja en hörna, ett frislag och ett straffslag så att ställningen var 3-3 i halvlek.
I den andra halvleken chockade Uppsalalaget med att tidigt göra både 3-4 och 3-5.
Här fanns mycket att önska av VBK:s försvarsspel.
Philip Lennartsson reducerade till 4-5 men direkt svarade blivande fyramålsskytten Markus Kumpuoja med att göra 4-6.
Då klev isens bäste spelare in och övertog huvudrollen på allvar. Lagkaptenen i VBK, Johan Löfstedt, gjorde 5-6, 7-6 och 8-6 och hann någonstans mitt i detta även spela fram förre Siriusspelaren Patrik Johansson till 6-6 på en patenterade hörnvariant.
Löfstedt gjorde sin bästa insats på länge och tog verkligen sitt ansvar som kapten.
Sirius hann dock med att reducera till 8-7 och var bara en hårsmån från att även göra 8-8 på sista skottet efter hörna.
Det hade varit väl bra med Siriusögon som emellertid var väldigt effektivt. Hade VBK haft den effektiviteten hade matchen slutat 13-7 eller något dylikt
Nästa match för VBK är på tisdag då man har säsongens långresa då man möter Kalix på bortaplan.