Vetlanda BK skrällde i premiären

Vetlanda BK har åkt på storstryk vid de senaste mötena mot Villa-Lidköping i bortahall. Men i säsongspremiären av elitserien stod man för en riktig skräll då man spelade 5-5 där Christian Mickelsson kvitterade på övertid.

[adrotate banner=”27″]
Med en halv minut kvar att spela lyfte Robin Folkesson in en boll i Villas straffområde och då dök VBK:s andra nyförvärv, Mickelsson, fram och stötte in 5-5 till de cirka 50 tillresta VBK-supportrarnas stora förtjusning.

Matchen började annars illa då David Carlsson gjorde 1-0 redan i andra minuten. Joakim Andersson skulle dock kvittera till 1-1 och även senare till 2-2 innan halvtid. Båda gångerna stod Andreas Lysell för passningarna till målen.

I andra halvlek hamnade VBK i underläge med 4-2. Andreas Lysell överlistade emellertid Jacob Säleby och satte 4-3.
Det skulle bli ett VBK-mål på hörna, 5-4, genom Philip Lennartsson men då hade hemmalaget gjort 5-3 kort dessförinnan.
Och när så matchklockan stod på 91.59 föll då kvitteringsmålet inför 3188 åskådare.

VBK fick klara sig utan backen Jesper Hvorum som tidigare i veckan fick en boll i ögat på träning.
I Villa var däremot Nässjösonen Daniel Andersson tillbaka efter att ha missat de sista matcherna under försäsongen.
Närmast väntar en ny bortamatch för VBK i Västergötland då man på tisdag möter Vänersborg.