Vetlanda BK slog Västerås i bortahall

Vetlanda BK har återupprättat sin heder med råge efter de tre bortaförlusterna och den spelmässigt sämre matchen mot IFK Vänersborg – som ändå gav en vinst.På torsdagskvällen besegrades Västerås med klara 5-2 (0-1) i bortahall.

VBK gjorde därmed ett skutt uppåt i tabellen. Man passerade både IFK Kungälv, Västerås och Bollnäs och ligger hux flux på sjätte plats.

I mötet mot Västerås kom man i 0-1-underläge i 40:e minuten då VSK:s Anders Bruun slog in en hörna.

VBK:s skyttekung Tomas Knutson replikerade dock ganska fort i andra halvlek då han gjorde 1-1 framspelad av Johan Löfstedt. Den senare gjorde strax däpå 2-1 innan VSK kvitterade. I matchminut 74 spelade unge Jokaim Andersson fram Tim Persson till 3-2 och därefter skrinnade lagkaptenen Patrik ”PG” Gustafsson fram vid två fasta situationer. Först gjorde ”PG” 4-2 på straffslag och i matchens sista minuter även 5-2 på hörna.

Därmed blir det ett VBK fyllt av självförtroende som på sen söndagseftermiddag tar emot Hammarby på Tjustkulle.LEIF HEDBERG