VETLANDA BK SPELADE BÄTTRE – Förlorade ändå

En bättre match från Vetlanda BK idag än borta mot Åby – men nu förlust i hemmahall. Sandvikens AIK kunde vinna med 4-7 (3-3). Efter en tät drabbning.

Matchen var målmässigt jämn ändå tills dess att det återstod tio minuter då gästerna gjorde 4-5 och kort därefter även 4-6 samt i slutsekunden även 4-7.

Efter en knapp halvtimme av första halvlek var det dock mållöst men med dryga kvarten kvar av densamma exploderade målgörandet.
När Eetu Peuhkuri slog in en vänsterhörna i halvlekens sista minut betydde det 3-3. Dessförinnan hade Axel Ekholm gett VBK ledningen med 1-0 och Philip Lennartsson kvitterat till 2-2 på ett frislag.

Om hörnskyttet tidigare på säsongen varit VBK:s akilleshäl så är frislagsskyttet betydligt bättre. Frågan är om man inte är seriens bästa lag gällande den delen? Niklas Gälman har bara han satt två.

Patrik Johansson har haft en tung inledning på säsongen, men det hindrade ändå inte honom från att slå in 4-3 på en högerhörna tio minuter in i andra halvlek. SAIK vände dock på steken. Bland annat genom ett långskott fram till 4-5. Ett skott som Borvall i VBK-målet borde tagit. SAIK gjorde alltså därefter ytterligare två mål.

Nästa match för VBK:s del är om en vecka då man på lördag möter Frillesås i Halland. Drygt 1000 åskådare såg matchen.