Vetlanda BK spelade uselt – vann ändå

Svagt VBK tog viktiga poäng under onsdagskvällen, konstaterar bandyexperten Leif Hedberg.

Mot Hälsingelagen förra veckan spelade Vetlanda BK bra bandy men tog bara en poäng. Ikväll mot Vänersborg var det betydligt sämre. Då vann man med 2-4 (1-1)!

Nej, spelet var sannerligen inte mycket att hänga i julgranen, men segern var lika viktig för VBK för det. Philip Lennartsson kom till spel. Dock inte på liberon utan på ordinarie högerback. Liberoplatsen tog elitseriedebutanten Arvid Johannesson hand om.

Johannesson skötte sig för övrigt med den äran och gjorde flera strålande brytningar. I den första halvleken dominerade Vänersborg spelet ganska stort.

Adam Rudell gjorde ändå 0-1 på ett bolltapp från hemmalaget medan Joakim Hellqvist kvitterade omgående genom ett skott från dålig vinkel som VBK-målvakten David Borvall får ta på sig. Borvall spelade dock upp sig ordentligt under matchen.
Emil Fedorov hade visserligen en boll i ribban, men det var Vänersborg som skapade klart flest målchanser första 45 minuterna.

I den andra halvleken fortsatte det hafsiga spelet från båda lagen med bland annat flera bortslagna pass. Då upprepade sig också historien med ett VBK-mål, 2-1 på straff av Daniel Johansson, följt av ett snabbt kvitteringsmål från Vänersborg.

Adam Rudell pangade sedan in 2-3 på högerhörna och nu sprack sviten. Nästa mål gjorde inte Vänersborg. Det gjorde Daniel Johansson som kontrade in 2-4.

De sista minuterna blev tuffa för VBK som hade två spelare på utvisningsbänken, Pontus Vilen och Daniel Johansson. Men några fler mål föll inte i matchen.

Då ska det ändå noteras att Vänersborg vann hörnorna med hela 15-3 men trots ett av elitseriens starkaste skytte nollade VBK Joakim Hedqvist och kompani. Oerhört starkt med tanke på att Viktor Törner saknas i matchen och då givetvis i ruset också.
Nu spelar VBK borta nästa gång igen. Frillesås väntar på Sjöaremossen på lördag.