Vetlanda BK-spelare skadad – måste tas bort från planen

Den första avdelningen i hälsingehambon för Vetlanda BK:s del slutade oavgjord. Detta när VBK och Bollnäs spelade 1-1 (1-0).

Inom loppet av tre dagar spelar VBK två hemmamatcher mot två Hälsingelag. På fredag väntar Edsbyn och ikväll gästades man alltså av Bollnäs.

Det blev en mycket tät match med få målchanser och ännu förre mål. Daniel Johansson gav VBK ledningen med 1-0 på straff i minut 28. Halvlekens enda mål.

Detta mot ett mycket destruktivt Bollnäs som ständigt vände hem med bollen. Här ska VBK vara glada över att det inte var fler åskådare än 792. Med så tråkig bandy är det svårt att locka publik till sporten.

Det blev bara ett mål i andra halvlek också. Det gjorde förre VBK-spelaren Christian Mickelsson. Det målet föll redan i 48:e minuten.

Betydligt tidigare, i minut tolv, föll VBK:s lagkapten och libero Viktor Törner. Han rusade på en hörna som tog så illa på kinden att han redan då fick utgå från matchen. Philip Lennartsson ersatte på liberon och hans backplats togs över av Simon Lundström.

Lägg därtill att nämnda duo, Lennartsson och Lundström, dessutom fick syna botbänken tio minuter vardera så gjorde VBK en mycket bra insats försvarsmässigt. VBK var för övrigt inte alls överens med domaren vad gäller många av domsluten.

VBK ska annars vara stolta över insatsen. Skulle något lag vunnit skulle det varit de gulsvarta. Tabellmässigt utgjorde poängen ingen skillnad för VBK som ligger kvar på sjunde plats.