Vetlanda BK tog ett jätteskär närmare slutspel

Vetlanda BK tog ett jätteskär mot slutspel när man mycket enkelt besegrade Gais med 7-2 (5-2) hemma i Sapa Arena inför dryga tusentalet åskådare. Samtidigt förlorade programenligt största hotet, Bollnäs mot Sandviken.

[adrotate banner=”28″]
Matchen är egentligen inte mycket att orda om.
Vetlanda BK var totalt överlägset och i andra halvlek verkade det som om de gulsvarta kunde hålla i bollen så länge man ville. Samtidigt var Göteborgslaget mer än lovligt tamt i anfallsspelet. Även sorgligt att se ett lag som bara har två avbytare eftersom de helt saknade juniorer.

Fort fram
Vetlanda BK gick fort fram till 3-0 innan Gais reducerade två gånger om genom två hörnmål. Vetlanda BK genom Tomi Hauska och Patrik “PG” Thulin satte också varsin hörna för Vetlanda BK.
Övriga VBK-mål i första halvlek gjorde Joakim Andersson, Johan Löfstedt och Daniel Johansson. Det senare snyggt efter en lång lyra av backen Jesper Hvornum. Jesper som måste vara den back i elitserien som är mest involverad i anfallsspelet vilket är kul att se.
Hela Vetlanda BK gjorde för övrigt en mycket stabil match.
Målen i andra halvlek gjorde Johan Löfstedt och Anatoly Suzdalev, båda långskott.

Enklare spelschema
Eftersom Bollnäs förlorade i Sandviken är nu Vetlanda BK fyra poäng och hela 17 mål före med bara tre matcher kvar att spela.
Bollnäs har visserligen ett betydligt enklare spelschema kvar än Vetlanda BK, men VBK bör ändå klara slutspelsplatsen.
Man har kvar att möta Edsbyn borta på fredag samt Västerås (söndag) och Vänersborg hemma (tisdag).
Lag som alla ligger före Vetlanda BK i tabellen men någon gång måste Vetlanda BK även ta poäng mot ett lag på den övre halvan.