Vetlanda BK vann första kvalmatchen

UPPDATERAT. Vetlanda BK vann första matchen i kvalet till elitserien borta mot Gripen/Trollhättan med 3-6 (3-4). En jämn första halvlek och andra halvan av andra halvleken blev en komfortabel resa för VBK som gjorde sista målet på övertid. Nu har VBK en mycket stor matchboll. Det ska mycket till om inte VBK reder ut det här.

Stor matchhjälte blev Jesper Jonsson som svarade för fyra av VBK-målen. De tre första innebar 1-0, 2-1 och 3-2.
Gripen lyckades alltså hela tiden kvittera VBK:s ledning. Gripen gjorde också 3-3 innan Andreas Lysell på ett frislag kunde se till att VBK gick till halvtidsvila med en 4-3-ledning.
Den första halvleken var enligt alla rapporter medioker från VBK:s sida. Istället var det hemmalaget som förde spelet.
Men det skulle bli betydligt bättre fart i andra halvlek.
Antony Suzdalev (framspelad av Jonsson) gjorde då också 5-3 för att sedan i slutminuten få se Jesper Jonsson göra 6-3 och därmed sitt fjärde mål för kvällen.
Nu möts de båda lagen i Sapa Arena på lördag eftermiddag och allt pekar alltså mot att det blir elitseriebandy i den arenan även nästa säsong.