Bandy Sport Vetlanda

Vetlanda BK vann hemma – vände på fem minuter

Vetlanda BK närmar sig alltmer en återgång till Elitserien. I eftermiddags besegrades Ljusdal med 6-5 (4-3) och är därmed fortsatt obesegrat i kvalet. VBK hamnade i underläge med 0-1 efter en frislagsretur innan det var dags för William Sjöberg att visa vad han värvades till VBK för från Tranås Bois.
Sjöberg är en erkänt duktig straffområdesspelare och tre gånger om stod han helt ren framför mål och gjorde 1-1, 2-1 och 3-1. Allt inom loppet av fem minuter efter snett-inåt-bakåt pass av i nämnd ordning Daren Richardson, Jesper Jonsson och Anatoly Suzdalev.

VBK var egentligen det starkaste laget sett över hela matchen, men skyttet skulle hålla hälsingelaget kvar i matchen ända till slutminuterna. Hörnorna slutade 8-8 och av dem förvaltade nämligen Ljusdal tre medan VBK kammade noll.
För VBK:s del svarade Björn Einarsson för två mål samt Joakim Andersson för ett. Joakim passade också mycket snyggt fram Björn Einarsson till 5-3-målet sedan Pontus Blomberg svarat för en stark prestation på högerkanten.

På onsdag väntar en returmatch mellan lagen, men då i Ljusdal. Seger där så är VBK redan klart för nästa års elitserie. I princip behövs det bara två poäng till för att säkra kontraktet.

[Bandy]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook