Vetlanda BK vann över Nässjö IF

Vetlanda BK besegrade med nöd och näppe Nässjö IF med 5-3 (4-1) i Sapa Arena. Detta i en match därVBK inledde mycket svagt samtidigt som NIF övertygade.

Under den första halvtimmen var Nässjö det bästa laget.
Man tog också tidigt ledningen på straff genom nyförvärvet från Jönköping, Oskar Henriksson.
Efter en halvtimme stod det fortfarande 0-1 då Patrik Thulin (hörna), Daniel Johansson, Philip Lennartsson (hörna) och William Sjöberg gjorde ställningen 4-1 för VBK.
Daniel Johanssons mål var det mest sevärda då han gled igenom utmed kortlinjen,
I andra halvlek satte Andreas Lysell 5-2 på straff innan Christoffer Carlström avslutade målgörandet genom att reducera till 5-3 för Nässjö.

I VBK saknades finskeTomi Hauska på grund av landslagsuppdrag samt skadade Johan Löfstedt. NIF fick undvara Patrik Styrbjörn.
Plus i VBK går till vänsterbackan Jesper Hvornum samt Erik Ivarsson. Även Pontus Blomberg glimrade till ibland.

Klart bäst i NIF var målvakten Jens Andersson. Forne VBK-spelaren Fredrik Rinaldo låg också bakom mycket, hade bland annat två målgivande pass.
Noterbart är att VBK i halvlek ersatte målvakten Jonas Persson med unge Oskar Löfqvist samt att nästa 500 åskådare såg matchen i konkurrens med landslagsfotboll på TV.