Vetlanda BK var illa ute men har hittat vinnarspåret

Nu har Vetlanda BK hittat vinnarspåret. På fredagskvällen kom den fjärde segern av fem möjliga när man i Sapa Arena besegrade Sirius med 7-4 (4-1).

Det är endast 1-8-matchen mot Sandviken som spräcker VBKs svit på en handfull segermatcher.
Mot Sirius inledde VBK som senast mot Broberg med att gå fram till 4-0. Så var ställningen redan efter 27 minuter. Sirius reducerade dock innan halvtidsvilan.’

I andra halvlek var VBK illa ute med bara minuter kvar att spela av ordinarie tid. Då stod det 5-4. Men varsitt mål av Pontus Blomberg och Joakim Andersson räddade de två poängen.

Smolket i glädjebägaren kom i slutet av matchen då liberon Mikael Nilsson drog på sig ett lindrigt matchstraff.
Joakim Andersson, Johan Löfstedt och Pontus Blomberg gjorde två mål vardera medan Philip Lennartsson gjorde ett.

Nästa match för VBK är på måndag då man möter Hammarby i Stockholm.
Hammarby som ikväll endast lyckades spela 2-2 i derbyt mot Tellus.
Ett annat överraskande resultat är Tillbergas seger mot storebror Västerås.