Bandy Toppnyheter

Vetlanda BK värvar från konkurrenten

Vetlanda BK har gjort klart med sitt femte nyförvärvet inför nästa säsong. Målvakten David Borvall värvas från konkurrentenn IFK Vänersborg.

David Borvalls kontrakt med VBK gäller över två säsonger.
28-årige David Borvall spelade i Bollnäs fram till 2010. Därefter blev det tre säsonger i GAIS och sedan Kungälv, Villa Lidköping och senast IFK Vänersborg.

– Jag har alltid haft en väldigt bra bild av Vetlanda, säger Borvall i ett pressmeddelande under lördagseftermiddagen. Borvall och målvaktstränaren Jonas Persson har tidigare spelat tillsammans i Vänersborg.

– Hade det inte blivit något med David hade vi varit väldigt nöjda med de målvakter vi har i truppen. Vi har hela tiden resonerat som så att ska vi ta in ytterligare en målvakt ska den tillföra något vi inte redan har, vilket vi tycker att David gör med mer rutin och erfarenhet från slutspel och andra klubbar. Vi har pratat mycket med Philip och Oscar om det här och vi tror väldigt mycket på dem och vi vet att det är två lovande målvakter med många bra säsonger framför sig. Så vi tror att vi i David inte bara får in ytterligare en bra målvakt i truppen, vi tror också att han kommer kunna hjälpa våra unga målvakter att utvecklas på längre sikt, säger Jonas Persson, assisterande tränare i Vetlanda BK.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook