Vetlanda BKs slutspelschans helt borta efter totalras ikväll

Vetlanda BK hade en liten möjlighet att nå slutspel och i 45 minuter höll man i det lilla, lilla halmstrået mot Villa-Lidköping. Men 45 minuter senare var det slut. Villa vann med komfortabla 2-8 (2-1).

Faktum är att VBK inte bara var i ledning i efter mål av comebackande Joakim Andersson (1-0) och Pontus Blomberg (2-0). Man var dessutom det lag som vaskade fram de hetaste och flesta målchanserna i första halvlek. Villa hade egentligen ingenting framåt men Jesper Bryngelsson satte en kanonhörna till 2-1.
Samme Bryngelsson kvitterade till 2-2 i inledningen av andra halvlek och kort senare föll 2-3, på en ny hörna.
Då hade Christian Mickelsson ett jätteläge att göra 3-1 dessförinnan men sköt utanför.
Istället kom raset med stort R.
Det slutade hela 2-8 och nu får VBK rikta in sig på att slippa kval.
Man har tre poäng ner till Kungälv som dock har en match mindre spelad.
Redan på söndag bör VBK ta två poäng då man möter Ljusdal borta. Ljusdal föll ikväll med hela 0-15 mot Västerås.