Vetlanda BKs stora svaghet (förutom domarens magiska klocka)

Vetlanda BK har ett stort problem, som nog är större än domarens matchklocka, menar bandyexperten Leif Hedberg i en krönika (del 2) inför Vetlanda BKs hemmapremiär på onsdag.

VBK har en förmåga att dra på sig onödiga utvisningar och mot Bollnäs kom de i hög. Då åkte Philip Lennartsson och Pontus Blomberg ut i samma minut, den sjätte. Resultat: Bollnäs gick från 0-0 till 2-0.

Inom loppet av två minuter i andra halvlek åkte först Tobias Nyberg ut och Lennartsson drog på sig sin andra. Resultat: Bollnäs gick från 2-4 till 4-4. I många fall destruktiva, onödiga utvisningar. Ändå saknade jag en utvisning…

Det var i matchens sista anfall då Helavouri åkte igenom och satte 7-6 i sista sekunden. HÄR skulle man givetvis tagit en tiominutare. Då stod istället försvarsspelarna på hälarna och blev rundade.

Satt och tittade på den officiella klockan just då och faktum är att den redan passerat full tid då segermålet gjordes.
Jag vet. Nu är det i bandy som i fotboll, domarens klocka som gäller.

Jag menar därmed inte att domaren gjorde fel. Jag menar att bandyn måste tänka om. Gör som i ishockey, arenaklockan är den officiella, den som gäller. Och avsluta sedan matchen med en ”Hesa Fredrik-signal” som sköts från sekretariatet.