Vetlanda FF grejade seger – på kvalplats inför sista omgången

I sista matchminuten lyckade Vetlanda FF få in segermålet mot Gislaved idag lördag eftermiddag. Vinsten samtidigt om Hovslätt förlorade innebär att VFF nu är uppe på kvalplats i div 3 inför 22a och sista omgången.

Bättre än så kan det inte bli. Det är över 10 poäng upp till Stafsinge.
Vetlanda inledde säkert och ledde med 1-0 efter första halvlek. I andra kvitterade Gislaved och matchen såg ut attgå mot oavgjort, ett resultat som varken skulle tjänat Vetlanda FF eller Gislaved något gott. Men så i 90e minuten fick Martin Nilsson chansen efter en frispark och så satt 2-1.
Samtidigt vann Ulricehamn komfortabelt mot Hovslätt.
Resultaten innebär att VFF har en poäng mer än Hovslätts IK inför avslutande omgången då Hovslätt stöter på mycket svårare motstånd än Vetlanda FF.
Hovslätt möte tabelltreorna i Vinbergs IF som kämpar med Dalstorp och Råslätt om seriesegern eller åtminstone en kvalplats till div 2.
VFF möter Rydaholms GoIF som i mitten av tabellen egentligen inte har något att spela för. Ser hyfsat ut med andra ord.