Debatt

”Vetlanda framåtanda – ett exempel på att demokratin fungerar”


”Vetlanda Framåtanda gick in och intervenerade inom makblocket och satte fart på frågor kring Mogärdeskolans framtid, de står för att ha splittrat maktblocket, de blir exempel på att demokratin fungerar”, skriver Vetlandadebattören Jack Andréen i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt där han kräver att kommunen säljer sitt fastighetsbolag Witalabostäder.
[adrotate banner=”27″]
Min uppfattning är att kommunledningen, som företräder oss ägare, har tappat greppet om det misskötta bostadsbolaget Witalabostäder.

Jag ser det som en utopisk tanke att detta vårt gemensamma bostadsbolag med stora inre problem, en styrelse under Peter Sjöblads (m) ledning som bevisligen går i otakt, en förvaltning som får kritik med en fältorganisation som VD Ulf Neuhaus tappat greppet om, det kan inte få bli möjligt att sådant ska bilda bas för en ny organisation för samordnad fastighetsförvaltning.

VF – Vetlanda Framåtanda gick in och intervenerade inom maktblocket och satte fart på frågor kring Mogärdeskolans framtid, de står för att ha splittrat maktblocket, de blir exempel på att demokratin fungerar.
Nu vill jag se Jan Johansson, Lars Brihall, Anders Gustavsson, Margonia Påhlsson med flera från VF, att ni fortsätter med att bryta mer mark och önskar mer av offentlig kommunikation kring just detta med Witalabostäders framtid.

Min tes, – inrikta det fortsatta utredningsarbetet på att i första hand avyttra hela bostadsbolaget – ge inte fler tankar om att göra Witalabostäder till bas för samordnad fastighetsförvaltning.
Frigjort kapital finns många möjligheter att använda bättre än fortsatt olämpligt spel kring ett misslyckat bostadsbolag där risker finns för energitapp och åderlåtning ur skattekollektivet.

De som inte följt spelet på närmare håll, – har anledning att fästa uppmärksamhet på hur främst moderaterna genom Klas Håkansson, Peter Sjöblad, Anders Adolfsson och Maris Stålgren driver frågan på ett mycket märkligt sätt.
Avsluta kommunens engagemang och ägandet av bostadsbolaget Witalabostäder AB. Gör det nu!

Jack Andreén

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

4 Comments

  1. Ronny (Gustafsson?), jag tror nog WB tar sitt ansvar med de som har sociala problem. De som har ekonomiska problem får nog inte lägenhet hos de privata. De vill ju ha in pengar till hyran och det vill nog alla hyresvärdar oavsett om det är ett kommunalt bolag eller ett privat. Som sagt innan, sälj våra politiker. Gör de någon nytta än att ställa till otyg. Gör det nu!

  2. Vilka nobbar Witalabostäder? Skulle du som privat hyresvärd ta emot personer som du vet inte kan betala hyran?

Kommentarer avstängda