Debatt Opinion

Vetlanda i stort och i smått

Maktblockets politiker driver en självutplånande politik med deras osakliga kritik mot oppositionen. Som medborgare har vi rätt att få kräva av de tre kommunalråd som c, m och s nominerat – för att företräda alla i vår kommun – att i rimligare grad avstå från partipolitik och gynnande av särintressen då till förmån för att betjäna det allmänna.
Maktblockets tre kommunalråd är bland de främsta företrädarna för vår kommun, – de har delvis tappat förmåga att skilja på partipolitik och ett agerande för allas prioriterade bästa förutsättningar. Tommy Bohmans (s) betraktar oppositionens förslag till nödvändiga förändringar inom personal- och organisationsutskottet (POU) som innehåll av plojkaraktär, – när oppositionen är eniga om behov av förstärkning i moderatledda POU: s presidie.

Gunilla Hjelm (c) är så skakad och ur balans att hon tillgriper rena lögner i den offentliga debatten – riktad mot oppositionen – om barnomsorgsutbyggnaden – och tror sig därigenom återvinna förtroende för (c) som ett landsbygdsvänligt parti.
Klas Håkanssons (m) ministerstyre i POU blir grundläggande för en nödvändig debatt om att snarast överföra personal och organisationsfrågor till kommunstyrelsens arbetsutskott.
Gunilla Hjelm (c) och Klas Håkansson – bär ett tungt ansvar för utfallet i valet 2010, som bland annat är deras tillkortakommanden från egna insatser förra mandatperioden.

Bådas agerande spräckte förutsättningar för ett fortsatt allianspartistyre. Borgerliga väljare inser detta.

Jack Andreén, Vetlanda

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook