Vetlanda

Vetlanda kommun: barnen ska skriva prov, inte spela fotboll

Fair play-cup för sjätteklassare i Vetlanda kommun ställs in i år. Barnen ska skriva prov istället.

Fair play-cup brukar avgöras i slutet av terminen men i år blir det inget.
Enligt rektor Anna Karlsson beror det på att sjätteklassarna ska skriva nationella prov i fem ämnen och inte har tid för att spela fotboll.
”Vi ser inte att idrottsturneringen direkt bidrar till att eleverna får möjligheter att nå kunskapskraven i alla ämnen”, säger Karlsson i ett svar på en fråga på Synpunkt Vetlanda.
Anna Karlsson påpekar också att alla elever inte känner för att vara med om det handlar om tävling och turnering. Andra idrottsaktiviteter har därför prioriterats, bl a skidåkning i Kettilsås, utan tävling.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Har damen ifråga något emot fotboll. Når de kunskapskraven med andra idrottsaktiveteter? Andra idrottsaktiviteter har därför prioriterats, bl a skidåkning i Kettilsås, utan tävling. Har de asfaltterat skidbacken? för jag tror att det är rullskidor som gäller
    vid den årstiden. Och sedan så skall det inte vara tävling. När ungarna leker så vill de alltid vara bättre än den andre, sen kvittar det vad det är de leker. Tänker hon på jämligheten så kvittar det vad hon hittar på, det finns alltid någon som inte vill vara med på just den aktiveteten. Det är allmänt vedertaget att hjärnan mår mycket bättre om man motionerar.
    Men det här är bara min åsikt jag gick ju i skolan på hedenhös tid 60+.
    MVH Lappen.

Kommentarer avstängda