Nyheter

Vetlanda kommuns webbmedarbetare protesterar

Hur ska Vetlanda kommun egentligen hade det med sin hemsida eller webbplats? Frågan ställs av de medarbetare ute på de olika förvaltninarna – de känner sig vilsna och tycker inte att man får något egentlig stöd från politikerna.

Det framkommer med all tydlighet av de skrivelse, som en rad nmedarbetare skickat till kommunledningskontoret. Uppdateringarna av webbplatsen får skötas med vänster hand och man saknar en centralstyrning för utveckling och innehåll.

Det blir knappst bättre av att den nuvarande kommunikationsstrategen, som sitter högt uppe i ansvarskedjan, lämnar sitt jobb vid halvårsskiftet.

Medarbetarna fruktar att kommunen hamnar på efterkälken när det inte finns någon som svarar för utveckling och innehåll. Man är orolig att beslut ska tas över deras huvuden när det blir dags för nykrekryteringt eller köp av konsultjänster. Det vore olyckligt, skriver de, om ingen tog hänsyn till deras erfarenheter när man planerar för framtida kommunikationsarbete och eventuell ny personal.

Frågan om webbens framtida har diskuterats åtskilliga gånger i kommunledningen. Frågan har också varit uppe i kommunstyrelsen men där har majoiteten inte haft förståelse för medarbetarnas syn punkter.

”Nu har frågeställningarna varit uppe i budgetberedningen för andra året. Men politikerna tycker inte att man har pengar att satsa på webben och in formationen, konstaterar Rolf Adolfsson, kommunchef, som drivit frågan.

Och så länbge ine politikerna vill vara med med pengar blir det inte heller någon vidareutvecklingen av den komunala webbsidan sedan må tidigare beslut utveckling säga något helt annat.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook