Vetlanda vann mot Sirius – segermål i slutminuterna

I en jämn match lyckades Vetlanda BK få in segermålet 1-2 i 87e minuten ikväll onsdag borta mot Sirius. Uppdatering följer.

Vetlanda BK tog en mycket viktig seger då man besegrade Sirius på den tidigare SM-finalarenan Studenternas i Uppsala.
2-1 blev matchen sedan 19-årige Joakim Andersson avgjort mot slutet.VBK fortsätter alltså ta poäng i elitseriebandyn – och haka på topplagen.
Sirius är annars – liksom VBK – ett tänkt bottenlag och därför är segern av största vikt.
VBK tog ledningen i första halvlek på hörna genom amerikanen Daren Richardson, halvlekens enda mål.

Rapporternas i andra halvlek sa att VBK trummade på för ett 2-0-mål. William Sjöberg sköt bland annat i ribban.
Istället kvitterade Sirius med tio minuter kvar att spela innan så Joakim Andersson, framspelad av Richardson, tryckte in segermålet í 88:e matchminuten. Därmed VBK:s första bortaseger den här säsongen i seriespelet.

Nu närmast för VBK väntar Bollnäs i Sapa Arena redan på fredag. En så kallad 1-kronorsmatch vilket innebär att publiken går in gratis då satsande sponsorer står för fiolerna.

Av: Leif Hedberg, [email protected]