Debatt

Vetlandabo varnar: de har inte fyllt julstrumpan

”Regeringen har misslyckats att fylla julstrumpan. Detta är varken vad Jönköpings län eller Sverige behöver i julklapp”, skriver Vetlandapolitikern och riksdagsledamoten Helena Bouveng (m) i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.

Nu är det jultider och därmed lägligt att summera det gångna året. Europa är på god väg att återhämta sig efter finanskrisen. Sverige befinner sig för närvarande i en högkonjunktur, men den rödgröna regeringen lånar trots detta för att få ihop budgeten samtidigt som man höjer bidragen. Sveriges framtida välstånd riskeras när regeringen tappar kontrollen över de offentliga finanserna.

Socialdemokraterna och Miljöpartiet lovade allt till alla innan valet. I jakten på regeringsmakten ansåg de att alla medel var tillåtna. Socialdemokraterna lovade bland annat att vanliga löntagare inte skulle få se skattehöjningar på inkomsterna. Men vi ser nu att allt fler får betala statlig inkomstskatt och då även vanliga löntagare med yrken som barnmorskor och poliser.

Moderaterna tar Sveriges utmaningar på allvar. Därför satsar vi 12 miljarder kronor mellan 2017-2020 på fler skickliga lärare, högre kvalitet på lärarutbildningen, mer tid mellan elever och lärare samt en nolltolerans mot dåliga skolor. Vi vill att skolor med undermåliga kunskapsresultat ska få hjälp av skolverket med åtgärdsprogram så att de kan vända rätt utvecklingen. Sverige behöver bättre skolor, inte tvärtom!

Regeringen vill höja ännu fler befintliga skatter och införa nya som exempelvis kilometerskatt, flygskatt, skatt på bank och försäkring, och en elektronikskatt. Detta är bara ett axplock av regeringens politik som slår mot jobb, tillväxt och företag. Sverige behöver lägre skatter, inte tvärtom!

Sverige behöver fler reformer som möjliggör att fler jobb skapas. Därför sänker vi moderater skatten men satsar ändå mer på välfärden än regeringen. Under Alliansens tid vid makten skapades cirka 90 000 fler jobb med jobbskatteavdraget. Med vårt förslag om ett förstajobbet-avdrag så fokuserar vi på dem med lägst inkomster. En person med genomsnittlig ingångslön får en skattelättnad, i förhållande till inkomsten, som är 3 till 4 gånger så stor som dem med höga inkomster. Vår politik fortsätter på en jobbskapande väg för en bättre välfärd.

Regeringen motverkar jobb, tillväxt och företagande med sin politik. Detta är varken vad Jönköpings län eller Sverige behöver i julklapp.

Helena Bouveng
Riksdagsledamot (M)
Skatteutskottet

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook