Ekonomi Eksjö Toppnyheter Vetlanda

Vetlandabo ville vara trendig, blev grov brottsling och körs nu till fängelset


Han beslöt sig för att hänga på trenden och fru hängde också på. Nu döms Vetlandaparet till fängelse. Mannens döms för grov brottslighet och tvingas betala miljonskadestånd.

Mannen ville också surfa på vägen av assistansfusk, ett förfarande när man stjäl pengar från andra medborgare genom att lura Försäkringskassan på pengar för assistansersättning.

Vetlandamannen som är i 50-årsåldern fick över 1,7 miljoner kronor i assistansersättning trots att han och familjen bodde utomlands. Assistansersättning kan man bara få så länge man är bosatt i Sverige.

Mannens fru arbetade om assistent, via ett bolag, åt den sjuke mannen. År 2010 bosatte sig familjen utomlands men fick utbetalningar på över 1,7 miljoner kr fram till hösten 2013.

Paret åtalades tidigare i år och har nu dömts. Mannen döms nu av Eksjö tingsrätt till fängelse i 1,5 år för grovt bidragsbrott och skadestånd på 1,7 miljoner kr.

Frun frias från grova bidragsbrottet, Eksjö kan inte bevisa att mannen och kvinnan agerat i samförstånd. Däremot döms hon till två månader i fängelse för bidragsbrott av normalgraden. Hon ska ha blåst skattebetalarna på barnbidrag eftersom barnen fick barnbidrag trots att de var bosatta utomlands och gick i skolan där.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook