Vetlandabor mötte spöke – det gick mycket illa

Vetlanda BK-förlust mot spöket Hammarby, konstaterar Leif Hedberg efter VBKs senaste hemmamatch på onsdagskvällen.

Vetlanda BK har fortsatt svårt för Hammarby. På onsdagskvällen förlorade man en händelserik match med 3-6 inför nästan 1300 åskådare.

Första halvlek såg länge ut sluta 0-0 och som nog borde ha slutat med ett oavgjort resultat. Men så i slutminuterna av halvleken hittade först Adam Giljam sin lagkamrat Christoffer Nordström i djupled och 0-1. Någon minut senare fick Hammarby en vänsterhörna vilken Kasper Milerud stängte in, 0-2.

Både Adam Rudell och Joakim Andersson hade läge att spräcka VBK:s nolla via bra lägen på tennis under de första 45 minuterna men lade bollen utanför.

I andra halvlek hände det mesta. Förste reducerade Johan Löfstedt på en högerhörna innan Hammarby gjorde 1-3. Löfstedt spelade sedan snyggt fram Joakim Andersson till 2-3 och Daniel Johansson gjorde 3-3 på ett vinkelskott.

Löfstedt hade därefter ett jätteskott i ett svårt läge men Hammarbys målvakt Patrik Hedberg gjorde en strålande räddning.
Strax därefter borde nog också VBK haft en straff men domaren valde att flytta ut frislaget tre meter. Ändå var VBK ordentligt på gång.

Istället kunde Stockholmslaget göra 3-4 minuten senare. Liksom i tidigare matcher kom utvisningarna att bli VBK:s fall.
När manskapet behövdes som bäst på isen drog VBKs Patrik Johansson och Pontus Blomberg på sig varsin utvisning.
Och med man kort kunde Ivan Lebedev göra både 3-5 och 3-6.

Härnäst står VBK för en än svårare match då man på lördag möter Villa-Lidköping borta.